Прехвърляне от VHS-C на флаш памет – професионално


Прехвърлянето на видеокасети се извършва с още по-висока разделителна способност от стандартната за DVD:
MPEG-2, 576p SD с битрейт: 10368 kbit/s, а не със стандартните 8000 kbit/s  за DVD.

Video mode: PAL / Frame rate: 25fps / Sample format: Interlaced (bottom field first)
Size: 720 x 576 (CCIR-601 D1) / Video Quality: Bit rate 10368 kbit/s / Encoder quality fine tuning: 100%
Encoding method: 2-Pass / Audio forma: AC3 2.0 при необходимост 5.1

За целта прехвърлянето се предлага директно на файл.
Необходимо е да ни предоставите флаш памет или друг носител, на който да прехвърлим файловете.
Възможно е да закупите качествена (бързоскоростна с метален корпус) флаш памет и от нас.
Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Съветваме нашите клиенти да предпочитат този тип прехвърляне като най-качествен за момента.
Така ще притежавате Вашите спомени с най-доброто качество SD H Quality.

Прехвърляне на видеоматериал от формат VHS-C към формат DVD или на файл / флашка

VHS-C е компактният формат на VHS видеокасети, който компанията Panasonic въвежда през 1982 г. и е предназначен основно за компактни любителски аналогови камери. Този формат е основан на същата видеолента, която се използва и при стандартния VHS формат, като може да се пусне на стандартен видеоплеър с адаптер. Въпреки, че е доста евтин, този формат не набира популярност и относително бързо е заменен от дигиталните видеоформати.

Магнитната лента на VHS-C касетите се навива на една основна ролка, като може да се пренавива и на ръка. Тази функционалност дава предимство на формата пред основния му конкурент Betamax.
VHS-C-1
VHS-C касетите са по-големи от Video8 касетите, но са съвместими с VHS плеъри чрез адапторна касета. Тъй като ширината на VHS-C лентата е по-малка отколкото на обикновената VHS касета, адапторната касета разполага с механизъм за насочване на лентата спрямо сензорите на плеъра.

По-късно излиза и нов формат S-VHS-C, основан на S-VHS версията и конкурент на Hi8, която пък е по-високата версия на Video8. Навлизането на пазара на евтините S-VHS-C камери довежда до включването в новите видеоплеъри на функцията SQPB или SuperVHS Quasi-PlayBack, но не може да се сравнява с бума, който предизвиква стандарта MiniDV.

Ако се сравнява с Video8 стандартът VHS-C има сходно качество на видео, но по-късо време за плейбек: 90 спрямо 30 минути на стандартна скорост, 180 спрямо 60 минути за продължителните варианти.

Ценоразпис, за прехвърляне от видеокасета:

общо часа цена | общо часа цена
до 30 мин. 12,00 лв. | 15 часа 324,00 лв.
над 30 мин. 24,00 лв. | 16 часа 345,95 лв.
1 час 24,00 лв. | 17 часа 367,95 лв.
2 часа 43,95 лв. | 18 часа 388,95 лв.
3 часа 64,95 лв. | 19 часа 410,95 лв.
4 часа 86,95 лв. | 20-ти час безплатен
5 часа 110,00 лв. | 21 часа 453,95 лв.
6 часа 134,00 лв. | 22 часа 475,95 лв.
7 часа 149,95 лв. | 23 часа 496,95 лв.
8 часа 172,95 лв. | 24 часа 518,95 лв.
9 часа 194,95 лв. | 25 часа 540,00 лв
10 часа 216,00 лв. | 26 часа 561,95 лв.
11-ти час безплатен | 27 часа 583,95 лв.
12 часа 259,95 лв. | 28 часа 604,95 лв.
13 часа 280,95 лв. | 29 часа 625,95 лв.
14 часа 302,95 лв. | над 55 часа
15,95 за 1 час

 

Важно! Ценообразуване с отстъпки при натрупване на видеовреме.

За всеки клиент, който използва нашите услуги за цифровизиране на видеоматериал, предоставяме по-изгодни ценови условия при следващи поръчки. За всяка нова поръчка, която ни възложите, ще натрупаме обработените вече от нас часове видеоматериал от предишните ваши заявки. Така ще формираме цената за вашата настояща поръчка с отстъпка.

Например, ако предишен път сте прехвърлили при нас видео материал с обща продължителност 3 часа, а вашата настояща поръчка е с продължителност от 2 часа, ще изчислим общо времетраене 5 часа (3 от предишната вече извършена услуга, и 2 от настоящата предстояща за цифровизиране). Така ще ни възложите да направим 2 часа (сега), а ще платите по цени с преференциална отстъпка за времетраене от общо 5 часа.

Вашето доверие към услугата ни ще уважим с непрекъснато намаляващи цени.

Изчисляването на цени за услуги по цифровизация на видеоматериал съгласно схемата за намаляващо ценообразуване не е обвързано с никакви други условия и важи за всички наши клиенти. Необходимо е при възлагането на последваща поръчка единствено да съобщите за вече извършени предишни услуги по цифровизиране на ваши видеоматериали, за да направим коректното изчисление.

VHS-CОбработваме и видеокасети със стандарт VHS-Compact (VHS-C)

miniDVОбработваме и видеокасети със стандарт miniDV

Hi8-Digital-8-Обработваме и видеокасети със стандарт Hi8

tapesРазновидности на видеокасетите

Процес по дигитализиране на съществуващ видеозапис

Трансформирането на вашия видеоматериал към цифров формат отнема технологично време, защото представлява процес с конкретни етапи. Най-общо можем да обобщим този процес по следния начин:

1. Дигитализиране на видео материала

Вашият запис ще бъде пропуснат през професионален видеоплеър с шест глави за осигуряване на оптималното извличане на видеозаписа. Нашето оборудване ни позволява да извлечем RGB сигнал и да използваме специални филтри за подобряване на качеството още при самия запис.

VHS-capchaГордеем се с това, че предлагаме филтриране на самия видеозапис, а не последващо наслагване на компютърно генерирани филтри, които изкуствено да изменят оригиналния материал. Извлеченият с нашата професионална техника запис остава с оригиналното си форматиране, като приложените филтри въздействат единствено при аналоговото извличане на сигнала.

По този начин картината става по-добра още при самото заснемане, входния сигнал е много качествен и успяваме да постигнем пълната резолюция от 576р. Не използваме кепчър, а извършваме записа в реално време и осигуряваме естественото изчистено качество на видеоматериала.

2. Последваща обработка

Извлечения аналогов запис е с най-голямата възможна чистота (в зависимост от състоянието на оригиналната видеолента и качеството на материала). Не е необходима допълнителна компютърна обработка – ако качеството на самия оригинал не е добро, то допълнителна дигитална обработка няма да доведе до неговото изчистване. Предлагаме услуга по извличане на максимално чист сигнал от видеооборудването без налагане на допълнителни компютърни доработки.

Осигуряваме записа в неговата оригинална пълнота. Ако желаете определени монтажни дейности, като например изрязване на нежелан материал, разместване на елементи от записа, добавяне на видео и аудио ефекти може да обсъдим и уточним вашите предпочитания.

Допълнителните монтажни дейности съставляват отделна услуга, която се заплаща отделно от основната цена по дигитализиране на видео материал. В тези дейности можем да включим и upscale на записа от 576р до 1080р и от формат 4:3 във формат 16:9 интелигентно и без изрязване на важни елементи от кадрите.

Стандартно в DVD диска се добавя стандартно меню за бърз достъп до определени части на записа. При ваше желание и като част от допълнителните услуги можем да осигурим други ефекти, надписи и озвучаване – ще обсъдим на място вашите идеи и заедно ще изчислим точната цена на изискваните от вас допълнения.

3. Окончателно завършване на материала

Нашата професионална техника прави излишно междинното съхраняване на вече дигитализирания запис на компютър, последващото му рендиране и компютърна обработка. Ние прехвърляме реално извлечения запис директно на цифров носител (обикновено това е оптичен DVD диск).

Поради високото качество и осигурената HD резолюция на окончателния запис 1 DVD диск може да съхрани до 1 астрономически час от видеоматериала, без компресиране на записа и без разваляне на качеството. Задължително разделяме всеки 1 час на нов DVD носител.

Възможно е да запишем материал на двуслоен DVD диск, но от опит знаем, че не всички DVD плеъри могат да възпроизведат без проблем двуслоен диск, поради което не препоръчваме този тип записи.

Осигуряваме ви безплатно копие във видео формат, като е необходимо да ни предоставите флаш памет или друг носител, на който да прехвърлим файловете. Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Изготвяме отделно по ваше желание обложка за диска с дизайн, който съгласуваме заедно. Цената за обложка, без разпечатването и е 24,00 лв.