Цифровизиране на VHS-C на флаш памет – професионалноПрехвърлянето на видеокасети се извършва с още по-висока разделителна способност от стандартната за DVD:
MPEG-2, 576p SD с битрейт: 10368 kbit/s, а не със стандартните 8000 kbit/s  за DVD.

Video mode: PAL / Frame rate: 25fps / Sample format: Interlaced (bottom field first)
Size: 720 x 576 (CCIR-601 D1) / Video Quality: Bit rate 10368 kbit/s / Encoder quality fine tuning: 100%
Encoding method: 2-Pass / Audio forma: AC3 2.0 при необходимост 5.1

За целта прехвърлянето се предлага директно на файл.
Осигуряваме ви файлове във формат mpg, като файловете можете да получите на флаш памет
(ние ще ви предложим подходяща), изтегляне през интернет или на ваш външен HDD или SSD.
В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.
Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Съветваме нашите клиенти да предпочитат този тип прехвърляне като най-качествен за момента.
Така ще притежавате Вашите спомени с най-доброто качество SD H Quality.

Цени за видео касети VHS, VHS-C, miniDV

Видео касети формати: VHS, VHS-C и miniDV

VHS, VHS-C, miniDV - 1 час цифровизиране е на цена 29,95 лв.

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет - 
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Цени за видео касети Hi8, Video 8, Betamax, miniDV CAM, miniDV HD, Video 2000, Betacam, Digital Betacam PAL, Digital Betacam NTSC, DVCPRO25, HD V, U-matic VO, U-matic BVU

Цени за видео касети: Hi8, Digital8, Betamax

Разновидност видео касети

Цена за 1 час

Hi 8, video8

40 лв./час

Digital 8

60 лв./час

Betamax

60 лв./час

miniDV CAM

40 лв./час

miniDV HD

60 лв./час

Video 2000

60 лв./час

Betacam SP30

120 лв./брой

Betacam SP90

300 лв./брой

Digital Betacam PAL

240 лв./час

Digital Betacam NTSC

240 лв./час

DVCPRO25

120 лв./час

HD V

60 лв./час

U-matic VO

80 лв./час

U-matic BVU

100 лв./час

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет - 
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Процес по цифровизиране на видеозапис

Трансформирането на вашия видеоматериал към цифров формат отнема технологично време, защото представлява процес с конкретни етапи. Най-общо можем да обобщим този процес по следния начин:

Цифровизиране на видео материала

Вашият запис ще бъде пропуснат през професионален видеоплеър с шест глави за осигуряване на оптималното извличане на видеозаписа. Нашето оборудване ни позволява да извлечем RGB сигнал и да използваме специални филтри за подобряване на качеството още при самия запис.

VHS-capchaГордеем се с това, че предлагаме филтриране на самия видеозапис, а не последващо наслагване на компютърно генерирани филтри, които изкуствено да изменят оригиналния материал. Извлеченият с нашата професионална техника запис остава с оригиналното си форматиране, като приложените филтри въздействат единствено при аналоговото извличане на сигнала.

По този начин картината става по-добра още при самото заснемане, входния сигнал е много качествен и успяваме да постигнем пълната резолюция от 576р. Не използваме кепчър, а извършваме записа в реално време и осигуряваме естественото изчистено качество на видеоматериала.

Последваща обработка

Извлечения аналогов запис е с най-голямата възможна чистота (в зависимост от състоянието на оригиналната видеолента и качеството на материала). Не е необходима допълнителна компютърна обработка – ако качеството на самия оригинал не е добро, то допълнителна дигитална обработка няма да доведе до неговото изчистване. Предлагаме услуга по извличане на максимално чист сигнал от видеооборудването без налагане на допълнителни компютърни доработки.

Осигуряваме записа в неговата оригинална пълнота. Ако желаете определени монтажни дейности, като например изрязване на нежелан материал, разместване на елементи от записа, добавяне на видео и аудио ефекти може да обсъдим и уточним вашите предпочитания.

Допълнителните монтажни дейности съставляват отделна услуга, която се заплаща отделно от основната цена по дигитализиране на видео материал. В тези дейности можем да включим и upscale на записа от 576р до 1080р или 4К и от формат 4:3 във формат 16:9 интелигентно и без изрязване на важни елементи от кадрите.

В случай, че желаете DVD диск се добавя меню за бърз достъп до определени части на записа. При ваше желание и като част от допълнителните услуги можем да осигурим други ефекти, надписи и озвучаване – ще обсъдим на място вашите идеи и заедно ще изчислим точната цена на изискваните от вас допълнения.

VHS-C е компактният формат на VHS видеокасети

VHS-C е компактният формат на VHS видеокасети, който компанията Panasonic въвежда през 1982 г. и е предназначен основно за компактни любителски аналогови камери. Този формат е основан на същата видеолента, която се използва и при стандартния VHS формат, като може да се пусне на стандартен видеоплеър с адаптер. Въпреки, че е доста евтин, този формат не набира популярност и относително бързо е заменен от дигиталните видеоформати.

Магнитната лента на VHS-C касетите се навива на една основна ролка, като може да се пренавива и на ръка. Тази функционалност дава предимство на формата пред основния му конкурент Betamax.
VHS-C-1
VHS-C касетите са по-големи от Video8 касетите, но са съвместими с VHS плеъри чрез адапторна касета. Тъй като ширината на VHS-C лентата е по-малка отколкото на обикновената VHS касета, адапторната касета разполага с механизъм за насочване на лентата спрямо сензорите на плеъра.

По-късно излиза и нов формат S-VHS-C, основан на S-VHS версията и конкурент на Hi8, която пък е по-високата версия на Video8. Навлизането на пазара на евтините S-VHS-C камери довежда до включването в новите видеоплеъри на функцията SQPB или SuperVHS Quasi-PlayBack, но не може да се сравнява с бума, който предизвиква стандарта MiniDV.

Ако се сравнява с Video8 стандартът VHS-C има сходно качество на видео, но по-късо време за плейбек: 90 спрямо 30 минути на стандартна скорост, 180 спрямо 60 минути за продължителните варианти.