Прехвърляне на магнетофонна лента на CD – професионално


Цифровизирането на магнетофонни ленти се извършва с професионални магнетофони
WAV формат с Bit Rate: 1411 / Signet 16-bit, 24 или 32, възможно е формат FLAC, MP3 с висока резолюция Insane 320 kbps

За целта прехвърлянето се предлага директно на файл.
Осигуряваме ви файлове във формат WAV и MP3, като файловете можете да получите на флаш памет
(ние ще ви предложим подходяща), изтегляне през интернет, CD или на ваш външен HDD или SSD.
В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.
Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Съветваме нашите клиенти да предпочитат този тип прехвърляне като най-качествен за момента.
Така ще притежавате Вашите спомени с най-доброто качество H Quality.

Цени за цифровизиране на магнетофонни ленти.

Професионално цифровизиране от магнетофонни ленти

1 час цифровизиране е на цена 39,95 лв.

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет -
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително плащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително плащане.
- CD - музикален CD диск. До 1 час на едно CD. Допълнително плащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Какво ще получите след цифровизирането.

Осигуряваме ви файлове във формат WAV и МР3, като файловете можете да получите на флаш памет (ние ще ви предложим подходяща), изтегляне от интернет, CD,  или на ваш външен HDD или SSD. В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.
Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Като част от стандартните услуги включваме:
- цифровизиране и обработка в реално време;
- премахване на шум чрез използване на професионална долби система и софтуерна обработка, според възможностите;
- допълнително регулиране силата на звука.

Можем да разделим аудиозаписът на отделни части ("тракове"), например отделни песни или други елементи в зависимост от записа. В случай, че е възможно разпознаването на отделните части. Допълнително заплащане.

Как да разбера какво е времетраенето на моята магнетофонна лента?

Магнетофонните ролки стандартно могат да бъдат 3 размера. Въпреки това без да прослушате записа не е възможно да определите дължината му поради следните причини.

Всяка от страните на магнетофонната лента може да съдържа двупистов запис т.е. ако дължината на страна А е 1 час с двупистов запис дължината се удвоява на 2 часа. По този начин една двучасова стандартна магнетофонна лента може да съдържа запис до 4 часа.

Освен тази логика на запис съществува и още една зависимост, а именно оборотите на записа. Въпреки четирите писти за запис върху магнетофонната лента, ако записът е направен на бързи или бавни обороти, т.е. не на стандартните обороти, тогава дължината на записа също ще бъде променена.

Имайте предвид, че както споменахме в началото, стандартните размери за магнетофонна ролка могат да бъдат 3 оттук следва, че и стандартните дължини са различни. По този начин най-голямата магнетофонна лента може да съдържа няколко часа запис.

Цифровизиране на записи от магнетофонни ленти

Още от далечната 1930 г., когато немската компания за електроника AEG представя на света своето ново творение - магнетофонът, записите на магнитна лента бързо навлизат във всички сфери на тогавашния съвременен свят.

В България магнетофонните ленти завладяват сърцата на младите хора през 60-те години на миналия век. Истинско техническо чудо и прозорец към света, тези уреди стават неразделна част от ежедневието на малки и големи ценители и любители на тогавашната популярна и модерна музика. А когато магнетофоните започват да предлагат и възможността да се записва музика, това ги превръща в безценен символ за свободата на изразяване и прекратява монопола върху готовите записи.

magnetofon-1Постепенно изборът на магнетофон става все по-богат. В нашата родина навлизат марки от тогавашната ГДР, от Унгария, Полша, дори от Италия. И - разбира се - производство от СССР! Гласовете на Адриано Челентано, Рита Павоне, Пол Анка, Елвис Пресли, Бийтълс и много други зазвучават и донасят на будните младежи полъха от един нов свят.

Днес технологиите са от съвсем друго поколение, а аналоговият звук от магнитната лента се измести от дигиталния сигнал на компактния диск. Неизбежно светът върви напред, а някогашните модерни магнетофонни ленти и ролки остават забравени, най-често по мазета и тавани, като престояват там с десетилетия.

Все пак тези ленти носят спомени и безценни мигове от младостта на нашите родители или нашата собствена...

Предлагаме ви да съедините звуците от миналото с най-модерните съвременни технологии, като дигитализирате записите на вашите магнетофонни ленти. Разполагаме с професионална техника, с която можем да постигнем максималното възможно качество при възпроизвеждане на аналоговия сигнал от магнетофонната лента. Извличаме сигнала с професионална техника по оптичен кабел, като извършваме дигитализиране посредством 24-битова звукова карта.