Прехвърляне от магнетофонна лента на CD – професионално


Дигитализиране на записи от магнетофонни ленти

Още от далечната 1930 г., когато немската компания за електроника AEG представя на света своето ново творение - магнетофонът, записите на магнитна лента бързо навлизат във всички сфери на тогавашния съвременен свят.

В България магнетофонните ленти завладяват сърцата на младите хора през 60-те години на миналия век. Истинско техническо чудо и прозорец към света, тези уреди стават неразделна част от ежедневието на малки и големи ценители и любители на тогавашната популярна и модерна музика. А когато магнетофоните започват да предлагат и възможността да се записва музика, това ги превръща в безценен символ за свободата на изразяване и прекратява монопола върху готовите записи.

magnetofon-1Постепенно изборът на магнетофон става все по-богат. В нашата родина навлизат марки от тогавашната ГДР, от Унгария, Полша, дори от Италия. И - разбира се - производство от СССР! Гласовете на Адриано Челентано, Рита Павоне, Пол Анка, Елвис Пресли, Бийтълс и много други зазвучават и донасят на будните младежи полъха от един нов свят.

Днес технологиите са от съвсем друго поколение, а аналоговият звук от магнитната лента се измести от дигиталния сигнал на компактния диск. Неизбежно светът върви напред, а някогашните модерни магнетофонни ленти и ролки остават забравени, най-често по мазета и тавани, като престояват там с десетилетия.

Все пак тези ленти носят спомени и безценни мигове от младостта на нашите родители или нашата собствена...

Предлагаме ви да съедините звуците от миналото с най-модерните съвременни технологии, като дигитализирате записите на вашите магнетофонни ленти. Разполагаме с професионална техника, с която можем да постигнем максималното възможно качество при възпроизвеждане на аналоговия сигнал от магнетофонната лента. Извличаме сигнала с професионална техника по оптичен кабел, като извършваме дигитализиране посредством 24-битова звукова карта.

В състояние сме да "почистим" аудиосигнала от странични паразитни шумове, като го обработим с професионален софтуер. Изчистеният сигнал ще запишем на аудио компакт диск.

Нашите цени за прехвърляне на записи от магнетофонни ленти в дигитален формат са:

Ценоразпис за прехвърляне от магнетофонна лента:

общо часа цена   общо часа цена
до 30 мин. 17.00 лв. | 15 часа 459.00 лв.
над 30 мин. 34.00 лв. | 16 часа 489.95 лв.
60 минути 34.00 лв. | 17 часа 520.95 лв.
2 часа 61.95 лв. | 18 часа 550.95 лв.
3 часа 91.95 лв. | 19 часа 581.95 лв.
4 часа 122.95 лв. | 20-ти час безплатен
5 часа 153.00 лв. | 21 часа 642.95 лв.
6 часа 183.95 лв. | 22 часа 673.95 лв.
7 часа 214.95 лв. | 23 часа 703.95 лв.
8 часа 244.95 лв. | 24 часа 734.95 лв.
9 часа 275.95 лв. | 25 часа 765.00 лв.
10 часа 306.00 лв. | 26 часа 795.95 лв.
11-ти час безплатен | 27 часа 826.95 лв.
12 часа 367.95 лв. | 28 часа 856.95 лв.
13 часа 397.95 лв. | 29 часа 887.95 лв.
14 часа 428.95 лв. | над 55 часа
15,95 лв. за 1 час

 

Всяко допълнително CD се заплаща на цена от 5,00 лв.
Осигуряваме ви безплатно копие в МР3 формат, като е необходимо да ни предоставите флаш памет или друг носител, на който да прехвърлим файловете. Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Като част от стандартните услуги включваме:
- презапис и обработка в реално време;
- премахване на шум чрез използване на професионално оборудване и софтуерна обработка;
- допълнително регулиране силата на звука.

Можем да разделим аудиозаписът на отделни части ("тракове"), например отделни песни или други елементи в зависимост от записа. Това разделяне е на цена 1,00 лв. за трак.
Ако например на вашата лента има записани 6 песни, можем да обособим 6 отделни трака, което ще струва общо 6.00 лв.

Важно! Ценообразуване с отстъпки при натрупване.

За всеки клиент, който използва нашите услуги за цифровизиране, предоставяме по-изгодни ценови условия при следващи поръчки. За всяка нова поръчка, която ни възложите, ще натрупаме обработените вече от нас часове от предишните ваши заявки. Така ще формираме цената за вашата настояща поръчка с отстъпка.

Например, ако предишен път сте прехвърлили при нас материал с обща продължителност 3 часа, а вашата настояща поръчка е с продължителност от 2 часа, ще изчислим общо времетраене 5 часа (3 от предишната вече извършена услуга, и 2 от настоящата предстояща за цифровизиране). Така ще ни възложите да направим 2 часа (сега), а ще платите по цени с преференциална отстъпка за времетраене от общо 5 часа.

Вашето доверие към услугата ни ще уважим с непрекъснато намаляващи цени.

Изчисляването на цени за услуги по цифровизация съгласно схемата за намаляващо ценообразуване не е обвързано с никакви други условия и важи за всички наши клиенти. Необходимо е при възлагането на последваща поръчка единствено да съобщите за вече извършени предишни услуги по цифровизиране на ваши материали, за да направим коректното изчисление.

Как да разбера какво е времетраенето на моята магнетофонна лента?

Магнетофонните ролки стандартно могат да бъдат 3 размера. Въпреки това без да прослушате записа не е възможно да определите дължината му поради следните причини.

Всяка от страните на магнетофонната лента може да съдържа двупистов запис т.е. ако дължината на страна А е 1 час с двупистов запис дължината се удвоява на 2 часа. По този начин една двучасова стандартна магнетофонна лента може да съдържа запис до 4 часа.

Освен тази логика на запис съществува и още една зависимост, а именно оборотите на записа. Въпреки четирите писти за запис върху магнетофонната лента, ако записът е направен на бързи или бавни обороти, т.е. не на стандартните обороти, тогава дължината на записа също ще бъде променена.

Имайте предвид, че както споменахме в началото, стандартните размери за магнетофонна ролка могат да бъдат 3 оттук следва, че и стандартните дължини са различни. По този начин най-голямата магнетофонна лента може да съдържа няколко часа запис.

За да избегнем излишно прехвърляне на ненужна за вас информация е необходимо да ни опишете приблизително какво очаквате да съдържа магнетофонната лента. Ние ще прехвърлим и таксуваме само реално желаната от вас информация.

Позиционирани сме в гр. София и сме една от малкото фирми, които извършват професионални услуги свързани с аналогово към дигитално прехвърляне. Нямаме информация къде във Вашето населено място можете да се възползвате от подобна професионална услуга.

Вие имате достъп до нашите услуги, като е необходимо да изпратите аналоговия носител чрез куриер до нашето студио. Това ще оскъпи разхода с не повече от 10,00 лв в двете посоки за куриерска услуга.

Ако желаете, снимайте магнетофонната лента и ни изпратете снимка, ще се опитаме да разпознаем размера и да ви дадем съвсем ориентировъчно времетраене на носителя.