Прехвърляне на видеокасети върху флаш памет – професионалноПрехвърлянето на видеокасети се извършва с още по-висока разделителна способност от стандартната за DVD:
MPEG-2, 576p SD с битрейт: 10368 kbit/s, а не със стандартните 8000 kbit/s  за DVD.

Video mode: PAL / Frame rate: 25fps / Sample format: Interlaced (bottom field first)
Size: 720 x 576 (CCIR-601 D1) / Video Quality: Bit rate 10368 kbit/s / Encoder quality fine tuning: 100%
Encoding method: 2-Pass / Audio forma: AC3 2.0 при необходимост 5.1

За целта прехвърлянето се предлага директно на файл.
Осигуряваме ви файлове във формат mpg, като файловете можете да получите на флаш памет
(ние ще ви предложим подходяща), изтегляне през интернет или на ваш външен HDD или SSD.
В случай, че не притежавате такъв, ние ще ви предложим подходящ.
Можете да изтеглите цифровизираните материали и от наш сървър.

Съветваме нашите клиенти да предпочитат този тип прехвърляне като най-качествен за момента.
Така ще притежавате Вашите спомени с най-доброто качество SD H Quality.

Цени за видео касети VHS, VHS-C, miniDV

Видео касети формати: VHS, VHS-C и miniDV

VHS, VHS-C, miniDV - 1 час цифровизиране е на цена 29,95 лв.

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет -
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Цени за цифровизиране на видео касети Hi8, Video 8, Betamax, miniDV CAM, miniDV HD, Video 2000, Betacam, Digital Betacam PAL, Digital Betacam NTSC, DVCPRO25, HD V, U-matic VO, U-matic BVU

Цени за видео касети: Hi8, Digital8, Betamax

Разновидност видео касети

Цена за 1 час

Hi 8, video8

40 лв./час

Digital 8

60 лв./час

Betamax

60 лв./час

miniDV CAM

40 лв./час

miniDV HD

60 лв./час

Video 2000

60 лв./час

Betacam SP30

120 лв./брой

Betacam SP90

300 лв./брой

Digital Betacam PAL

240 лв./час

Digital Betacam NTSC

240 лв./час

DVCPRO25

120 лв./час

HD V

60 лв./час

U-matic VO

80 лв./час

U-matic BVU

100 лв./час

На какъв носител ще получите цифровизираното съдържание

Предлагаме ви следните възможности за получаване на цифровизираното съдържание:
- Флаш памет - 
бързоскоростна флаш памет с гаранционен документ. Допълнително заплащане.
- Google One - предоставяме връзка за изтегляне през интернет, активна една календарна седмица. Допълнително заплащане.
- Ваш външен HDD с размер 2,5'' или ваша външна SSD - безплатно прехвърляне.

Процес по цифровизиране на видеозапис

Трансформирането на вашия видеоматериал към цифров формат отнема технологично време, защото представлява процес с конкретни етапи. Най-общо можем да обобщим този процес по следния начин:

Цифровизиране на видео материала

Вашият запис ще бъде пропуснат през професионален видеоплеър с шест глави за осигуряване на оптималното извличане на видеозаписа. Нашето оборудване ни позволява да извлечем RGB сигнал и да използваме специални филтри за подобряване на качеството още при самия запис.

VHS-capchaГордеем се с това, че предлагаме филтриране на самия видеозапис, а не последващо наслагване на компютърно генерирани филтри, които изкуствено да изменят оригиналния материал. Извлеченият с нашата професионална техника запис остава с оригиналното си форматиране, като приложените филтри въздействат единствено при аналоговото извличане на сигнала.

По този начин картината става по-добра още при самото заснемане, входния сигнал е много качествен и успяваме да постигнем пълната резолюция от 576р. Не използваме кепчър, а извършваме записа в реално време и осигуряваме естественото изчистено качество на видеоматериала.

Последваща обработка

Извлечения аналогов запис е с най-голямата възможна чистота (в зависимост от състоянието на оригиналната видеолента и качеството на материала). Не е необходима допълнителна компютърна обработка – ако качеството на самия оригинал не е добро, то допълнителна дигитална обработка няма да доведе до неговото изчистване. Предлагаме услуга по извличане на максимално чист сигнал от видеооборудването без налагане на допълнителни компютърни доработки.

Осигуряваме записа в неговата оригинална пълнота. Ако желаете определени монтажни дейности, като например изрязване на нежелан материал, разместване на елементи от записа, добавяне на видео и аудио ефекти може да обсъдим и уточним вашите предпочитания.

Допълнителните монтажни дейности съставляват отделна услуга, която се заплаща отделно от основната цена по дигитализиране на видео материал. В тези дейности можем да включим и upscale на записа от 576р до 1080р или 4К и от формат 4:3 във формат 16:9 интелигентно и без изрязване на важни елементи от кадрите.

В случай, че желаете DVD диск се добавя меню за бърз достъп до определени части на записа. При ваше желание и като част от допълнителните услуги можем да осигурим други ефекти, надписи и озвучаване.

Прехвърляне на видеоматериал от формат VHS и super VHS на флаш памет или HDD

VHS или Video Home System е най-разпространеният формат на запис върху видеокасета в България.  Точно затова и повечето семейства съхраняват своите видеоспомени, любителски видео материали и архиви именно в този формат.

Прехвърлянето на запис, извършен върху магнитна лента, е изключително важен поради ограничения живот, който видеолентата има. Ако сте като повечето хора, разполагате с часове от най-скъпите ви спомени, съхранени на видеолента, включително балове, сватби, кръщенета, първи стъпки, бебешки партита и така нататък.

За съжаление средната дължина на полезен живот на една VHS касета, съхранявана при подходящи условия, е само около 25-30 години. А когато условията не са оптимални, може да се получи влошаване на записа само след 10-12 години. След което вашите безценни спомени ще бъдат загубени завинаги. Ако искате да ги съхраните надеждно, решението е в тяхното дигитализиране и прехвърляне на цифров носител.

Възможно е вашата видеокасета да има механична повреда. Доколкото лентата не е увредена непоправимо ние ще сме ви от помощ при извличане на записа и неговото прехвърляне. Ако е необходимо, нашите специалисти могат да подменят повредени компоненти по касетата, за да стане възможно възпроизвеждането на записания материал.

Ако предпочитате цифровизираният видеозапис да бъде записан във формат, различен от DVD, ще направим необходимите уточнения и ще ви осигурим записи с нужните характеристики и на съответните цифрови носители по ваше предпочитание.

Малко история и технически характеристики

Системата за домашно видео VHS представлява стандарт за използване на аналогов запис върху касети с видеолента.

Разработена е през 70-те години на миналия век от японската компания Japan Victor Company (JVC). До нейната поява видеоматериалите, навлезли през 50-те години, са се записвали и възпроизвеждали с професионално специализирано видеооборудване в телевизионни студиа и медицински лаборатории (чрез флуороскопия).

Навлизането на системите за домашно видео коренно изменя телевизионната индустрия, създава домашната видео индустрия и променя целия телевизионен и филмов бизнес. Множество компании се опитват да наложат формат за телевизионен запис, който да се възприеме в целия свят. Два от конкурентите влизат в ожесточена борба – това са форматите VHS и Betamax. Побеждава системата за домашно видео, която успява да се задържи следващите три десетилетия и бива изместена едва с навлизането на по-надеждния и качествен цифров формат DVD.

VHS smВидеокасетата е с размери 187 мм ширина, 103 мм дълбочина и 25 мм дебелина, а съхраняваната в нея магнитна лента е широка половин инч (или 12,7 мм). Стандартната скорост на възпроизвеждане е 3,335 см/с за NTSC и 2,339 см/с за PAL – или съответно малко над 2,0 м и 1,4 м в минута.

При възпроизвеждане на запис видеоплеърът изтегля лентата от касетата и я обвива около наклонения барабан на главата, който се върти с 1798,2 оборота в минута за NTSC машини и 1500 оборота в минута за PAL. При най-ниската приемлива плътност на лентата максималното възможно време на една касета е 4 часа при стандартно възпроизвеждане.

Гаранция за поверителност на предоставената информация

Гарантираме, че предоставените от Вас материали за цифровизиране, както и готовите цифровизирани файлове, няма да бъдат по никакъв начин разпространени на трети лица. Няма да бъдат публикувани в интернет за достъп от трети лица, нито ще бъдат предоставяни по какъвто и да е друг начин на трети лица, освен ако нямаме Ваше изрично разпореждане за подобно действие.

Гаранция за поверителност на предоставената информацияПредоставените от Вас материали и готовите файлове се третират като поверителна информация и не се допуска неоправомощен достъп до тях, включително и от служители на дружеството, неангажирани с процеса по цифровизиране.

Готовите цифровизирани файлове се съхраняват на наш сървър в рамките на 7 (седем) календарни дни, с цел да бъдат изтеглени от Вас по електронен път през интернет, когато е договорен такъв метод на прехвърляне. След изтичането на този срок от 7 (седем) календарни дни, цифровизираните файлове се изтриват и повече не могат да бъдат възстановени или достъпени.

Посочените условия за поверителност се отнасят за всички данни и файлове, които обработваме, независимо дали са предоставени от индивидуални клиенти или корпоративни клиенти.

В случай, че имате допълнителни въпроси относно поверителността и съхранението на обработваните файлове, моля свържете се с нас по един от посочените начини за контакт.